I work where the raw meets the soft, where the body speaks, and the soul exhales.

- Kicki Young

Hej smukke! Mit navn er Kicki Young - Og jeg er mor, lærer, psykoterapeut, kropshvisker og healer.

De sidste 10 år har jeg arbejdet med menneskers indre landskaber gennem sessioner og ceremoni.

Velkommen til min verden af planter og kropskærlighed ♡

Kakaw Opskrifter

Du kan sagtens drikke din ceremonielle kakao helt ren - uden andet end varm væske (fx vand, urtete, havredrik el. andre plantedrikke). Men her får du mine favoritter til forskellige formål. Jeg lover dig: Det bliver lækkert! Eksperimentér gerne selv, og del dine yndlingsopskrifter med mig ved at tagge mig @kickiyoung i dine smukke Kakaw moments på Instagram.

  • En hurtigere kop til daglig velvære.

    DETTE SKAL DU BRUGE

    - 20-30 g. Kakaw

    - 2 dl. plantemælk (fx havre-, ris- eller soyadrik. Min egen favorit er havredrik.)

    - 1 tsk. god, rå honning (kan også købes her på siden)

    - 1 nip havsalt

    - 1 knsp. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

    - 1 tsk. - 1 spsk. Kakaw Krydderier

    Eller

    1 tsk. ægte øko kanel

    1 tsk. øko lucuma pulver

    1 knsp. øko kardemomme

    1 knsp. øko cayennepeber

    SÅDAN LAVER DU DIN KOP KAKAW

    Vej den ønskede mængde Kakaw eller lad intuitionen bestemme. Hak kakaoen i mindre stykker (ca. ligesom du ville grovhakke chokolade til en kage). Tilføj Kakaw, krydderier og honning i en skål (du kan blende med stavblender i), i en blender eller minihakker. Opvarm plantemælken nok til at det er akkurat for varmt til at have fingeren i. Hæld plantemælken over i skålen/blenderen og blend til skummende og lækker.

    (Du kan også lave din Kakaw i en gryde under omrøring uden blender.)

    Pas på varmen ved tilberedningen, så du bevarer alle de mange næringsstoffer i kakaoen bedst muligt. ♡

  • En ceremoniel kop til ritualer og ceremoni.

    DETTE SKAL DU BRUGE

    - Palo santo (eller anden røgelse)

    - 35-45 g. Kakaw

    - 1,5 dl. plantemælk (fx havre-, risdrik. Min egen favorit er havredrik.)

    - 0,5 dl. stærk Blå Lotus te (varmt vand og et godt drys blå lotusblade, der har trukket i min. 15 minutter, men gerne længere)

    - 1 tsk. øko kokosolie

    - 1 tsk. god, rå øko honning

    - 1 nip havsalt

    - 1 knsp. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

    - 1 tsk. - 1 spsk. Kakaw Krydderier (evt. ekstra cayennepeber for mere virkning)

    Eller

    1 tsk. ægte øko kanel

    1 tsk. øko lucuma pulver

    1 knsp. øko kardemomme

    1-2 knsp. øko cayennepeber

    SÅDAN LAVER DU DIN KOP KAKAW

    Tænd Palo Santo (eller anden røgelse) og evt. et lys. Træk vejret, mærk hjertet og forbind dig med din intention for at lave din Kakaw i dag.

    Vej den ønskede mængde Kakaw eller lad intuitionen bestemme. Hak kakaoen i mindre stykker (ca. ligesom du ville grovhakke chokolade til en kage).

    Hæld plantemælk, lotus te og kokosolie i en gryde og opvarm til det akkurat er for varmt for dig at holde fingeren i det. Skru ned for varmen og tilføj Kakaw, krydderier og honning til gryden, og rør langsomt med fuldt nærvær. Sig evt. dine blessings og forsegl energien med røgen fra Palo Santo. Blend til skummende og lækker.

    Pas på varmen ved tilberedningen, så du bevarer alle de mange næringsstoffer i kakaoen bedst muligt. ♡

  • OPSKRIFT PÅ DEN LÆKRESTE, SUNDE KAKAWMOUSSE

    Denne opskrift på Kakawmousse er til alle ægte chokoladeelskere! Dessertens størrelse er lille, but don´t let it fool you. Den er intens as HEAVEN!

    Til en lille portion skal du bruge:

    • 30 g. Kakaw

    • 1 dl. soyadrik m. vanilje

    • 1,5 tsk. honning eller agavesirup

    • Evt. 1/2 dråbe pebermynteolie (jeg vil anbefale Urtegaardens) eller 1 dråbe appelsinolie (jeg vil anbefalde Wild Orange fra doTerra)

    Sådan gør du:

    1. Hak Kakaw i mindre stykker, og kom den i en skål sammen med honning/sirup og evt. æterisk olie af levnedsmiddelkvalitet.

    2. Opvarm soyadrikken enten i en mælkeskummer eller i en gryde (ca. 60 grader).

    Hæld den varme soyadrik over kakaoen og blend med stavblender.

    3. Sæt i køleskabet i minimum 2 timer.

    TIP: Pebermynteolie giver en lækker smag af After Eight-chokolade, appelsinolie giver en mørk chokolade med appelsinkrokant kinda vibe! Begge er et MUST TRY!

    Vil du have din kakaomousse mere fluffy og mindre intens i smagen, kan du vendesoyaflødeskum i inden servering. ♡

  • Lidt gode råd til at lave ceremoniel kakao.

    DET BEHØVER IKKE VÆRE EFTER OPSKRIFTEN

    Du kan sagtens drikke din Kakaw ren - uden krydderier - eller du kan udlade nogle af ingredienserne og stadig få en lækker kop ceremoniel kakao.

    Har du ikke lige en plantemælk ved hånden? Brug vand eller urtete i stedet - den bliver mindre cremet, men stadig lækker og ligeså virkningsfuld.

    PRØV DIG FREM

    Kun du kender DIN rette mængde Kakaw. Start fx med 25g, og mærk hvordan det føles i kroppen. Juster som det føles godt - og det kan godt variere fra dag til dag. Jeg drikker selv 25g nogle dage, 35g andre dage og 40g indimellem.

    EKSPERIMENTER MED KONSISTENS OG SMAG

    Du kan ikke gøre det forkert. Vil du have en mildere kop eller en tyndere konsistens? Prøv at tilføje mere væske. Du kan også prøve en anden plantedrik eller urtete.

    Jeg vil dog ikke anbefale komælk eller mandelmælk, da calciumindholdet hæmmer optagelsen af kakaoen.

    VIL DU GERNE HAVE KRYDDERIER I DIN KAKAW, MEN DET VIRKER UOVERSKUELIGT?

    Jeg har sammensat et lækkert krydderimix til at gøre dine Kakaw stunder mere simple. Det hedder Kakaw Krydderier, og du finder det her på siden under “Shop”.

Vil du ha’ en bid af historien?

For at fortælle dig om mig, må jeg begynde et andet sted - i en anden tid. For det lader til at forholde sig således, at den livstråd, jeg tillader mig at kalde min, delte sig her.

Lyder det lidt kringlet? Lad mig fortælle dig en historie...

Skal vi følges? ♡

Skriv til mig her, hvis du har spørgsmål eller feedback. Begge dele er altid velkomment, og hvis du har lyst til at følges lidt tættere, så kig forbi på Instagram og Facebook. Vi ses. ♡